Wat is Race Of The Classics?

De Race of the Classics (De Rees) is een zeilrace waarbij studenten uit verschillende steden het tegen elkaar opnemen aan boord van klassieke zeilschepen.

Hoe ziet de selectieprocedure er uit?

Vanaf oktober zullen er interesseborrels plaats vinden waar je je ook kan opgeven voor het bestuur van Team Universiteit Utrecht 2024 (35e editie van de Rees). Vanaf dan zijn de inschrijvingen voor Team UU geopend op de website. Rond november wordt er een selectie gemaakt van +-30 deelnemers.

Is het nodig dat je zeilervaring hebt?

Nee! We varen op klassieke zeilschepen onder leiding van twee schippers en bemanningsleden. Zij zullen dan ook aan het begin van de Rees vertellen hoe het er op het schip aan toe gaat als we over de Noordzee gaan varen.

Moet je studeren aan de Universiteit Utrecht om deel te mogen nemen aan het team?

Studeren aan Universiteit Utrecht is niet verplicht, maar heeft wel een pre.

Hoe lang duurt de Rees?

De Rees duurt een hele week. Op zondagmiddag zal je op de boot alles gaan klaarmaken voor een onvergetelijke week en de zondagavond erop zul je na het slotfeest in Amsterdam weer schommelend in je eigen bed liggen.

Waar varen we naartoe?

Het is de bedoeling om de Noordzee over te steken.. maar zeilen gaat moeilijk zonder wind. Omdat we totaal afhankelijk zijn van het weer worden er heel veel plannen gemaakt met toffe locaties in Nederland, België en Engeland. In de week zelf wordt per dag bekeken waar we naartoe varen.

Wat krijg je voor het deelnemersgeld?

Mocht je met ons mee willen varen dan betaal je deelnemersgeld. Dit geld wordt gebruikt als inschrijving voor race of the classics. Het eten en drinken (inclusief bier) wordt verzorgd. Daarnaast krijg je een zeiljas en een teamshirt van team Universiteit Utrecht.

Wat kost het om mee te gaan en wat krijg je hiervoor?

Mocht je met ons mee willen varen dan betaal je deelnemersgeld. Dit geld wordt gebruikt als inschrijving voor Race of the Classics. Het eten en drinken (inclusief bier) wordt verzorgd en daarnaast krijg je een zeiljas en een teamshirt van team Universiteit Utrecht. In totaal zal dit alles tussen de 650 en 750 euro kosten. Samen met het team ga je in de voorbereidende periode op zoek naar sponsoren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Vandaar dat het definitieve bedrag van tevoren nog niet kan worden vastgesteld.