Blog 1: De Aftrap

Welkom op de blog van ROTC Team Universiteit Utrecht 2019!

De maand april lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de Rees zijn al lang begonnen. De Race of the Classics, wordt omschreven als: ‘het evenement waarbij ruim vijfhonderd studenten op klassieke zeilschepen in de eerste week van april proberen de oversteek naar Engeland te maken’ (-de Orga, z.j.). Altijd wordt het gelinkt aan die ene week in april. Alsof dat het enige is waar het om draait… Oké die week wordt dan waarschijnlijk wel de geweldigste week van ons leven, maar toch bestaat ‘de Rees’ uit zoveel meer.

Zo was ons bestuur in september bezig om een team bij elkaar te zoeken en hadden we op 15 november al onze eerste officiële teamborrel! Ondertussen zijn de contracten getekend, teamshirts uitgedeeld, zeilpakken gepast en commissies gevormd: there’s no going back now!
En nee, de commissies zijn niet alleen gevormd, de eerste commissievergaderingen zijn geweest en er zullen grootse plannen worden uitgevoerd. Ben jij benieuwd wat we allemaal gaan doen? Houd dan deze blogs in de gaten!

Om een tipje van de sluier te lichten, kunnen we vertellen dat de PR-commissie al een plan heeft gemaakt om de felbegeerde Media-Award in handen te krijgen en hebben ze zowaar al een camera in handen gehad. De kook/inkoop-commissie al is begonnen met een zeewaardige boodschappenlijst met in dikgedrukte letters bovenaan de lijst: ALLES OM ZEEZIEKTE TE VOORKOMEN. En geloof het of niet, zelfs onze VIP-commissie heeft al hun eerste vergadering gehad, het is tenslotte nog maar 2,5 maand tot de aftrap van ‘de Rees!’

Tussendoor worden er vele mailtjes gestuurd en telefoontjes gepleegd naar elke mogelijke sponsor in Nederland. Als mensen ons straks niet kennen van het winnen van Race of the Classics 2019, dan is het wel van mailtjes of FB-posts over sponsors.

Zoals je ziet, klopt ons Reeshartje al een aantal maanden. Het is al helemaal op hol geslagen nu we de Kick-Off Party hebben gehad en ‘de Rees’ officieel leeft!

Afgelopen vrijdag was het namelijk zo ver. De boot, waar ons team een hele week op mag gaan vertoeven, zou bekend gemaakt worden. Maar voordat we naar de Kick-Off gingen, moest er eerst een bodem gelegd worden. We zijn met het team gaan eten bij Florin en onze al behaalde sponsor mocht natuurlijk niet ontbreken. De eerste La Chouffes werden gedronken! Nadat iedereen de borden en glazen leeg had, was het tijd om naar de Poema te gaan.

Eenmaal gevestigd in de Poema, kwam hét moment steeds dichterbij. Welke boot zou voor een weekje van ons worden? Uren, minuten en seconden werden afgeteld en toen het moment daar was, schoten de confetti-kanonnen de lucht in: ROTC Team Universiteit Utrecht zal dit jaar gaan varen op de Catherina! Onze avond kon niet meer stuk en als klap op de vuurpijl was teamlid Bart na twaalven ook nog eens jarig. Wat een geweldige aftrap!

Helaas duurt het nog even voordat we echt mogen gaan varen, maar gelukkig zullen er nog genoeg team feestjes komen om ons alvast op te warmen voor ‘die ene week in April’.

Hier blijft het voor deze keer bij. Tot de volgende blog!