Na een nacht ankeren voor de kust van Den Helder, begon onze donderdagochtend voor sommigen met een potje mens-erger-je-niet of shithead. Voor een aantal fanatiekelingen begon het met een heerlijke ochtendgymnastiek, die overging in een rave-party op het dek, waarbij zelfs stoelen de lucht ingingen. Daar werd iedereen goed wakker van!


Vervolgens werd de koers gezet naar Den Helder. We hebben een tijdje moeten wachten voor we de sluis in mochten, maar gelukkig kwamen twee mannen van de KNRM ons vergezellen en kregen ze van ons ook een prachtige La Chouffe muts en baard. Samen met de Ide Min mochten we eindelijk de sluis in. Voor Michiel en Simonette zou dit de eerste sluiservaring worden, het was een lichtelijke anticlimax.

Toen we de haven invoerden werd de Groene Dreack van prinses Beatrix nog gespot en werd er koninklijk gezwaaid. Zodra we aangelegd waren, werd het eerste biertje getapt en lag iedereen klaar om ultiem te deksletten in de zon.

Aan het eind van de middag ontstond er een spannend potje bierpong, waarbij er geimproviseerd was met een seven-up dopje als balletje. Ondertussen had de kookploeg zich uitgesloofd om een lekkere couscousmaaltijd te bereiden. Een goede bodem was zeer gewenst want s avonds was het gala. In alle gezelligheid vloog de tijd en opeens hadden we nog maar een uurtje om ons voor te bereiden. Snel werden de rokkostuums en jurken tevoorschijn gehaald en proostten we nog met een glaasje champi voor we gingen.

Ja, het gala. Wat zullen we daar eens over vertellen? Laten we zeggen dat een aantal teamleden elkaar en andere teams weer goed hebben leren kennen, het een eind lopen was naar de locatie, dat reigers van pizza met tonijn houden en we gehoord hebben dat we de eerste race als ZESDE zijn geëindigd!

De volgende ochtend ging rond half 10 de wekker en kwam iedereen weer tot de realisatie dat vanmiddag onze 24-uurs race zou starten: zoveel mogelijk mijl afleggen in 24 uur en finishen in Ijmuiden. Samen met de schippers werd het plan besproken, zeilpakken aangetrokken en de zeilen gehezen. Om 15:00 voeren we langs de Avatar en begon onze race! Tijdens de wedstrijd moest er natuurlijk ook gekookt worden. Dapper ging de kookploeg de strijd aan, want jawel de wind ging het hardste en de boot het schuinste op het moment dat de kookploeg moest beginnen. Met drie man werd de pan pasta afgegoten, 1 iemand hield de pan vast, de andere kieperde hem en de derde persoon hield de andere twee tegen zodat iedereen op zn plek bleef. Een hele ervaring, maar uiteindelijk stond er een lekker maaltje klaar. Helaas stond in de hut ook nog niet alles zeevast en vloog er vervolgens een LINDA. door de lucht en een thermoskan vlak langs Joerie’s edele delen.

Al snel hadden we alles onder controle en zat iedereen er lekker in. Zeilen werden aangetrokken, het roer overgenomen en de loggegevens genoteerd. Lisanne deed nog een goede poging om met haar schorre stem de wedstrijdleiding in te lichten over de marifoon over onze gegevens en hoefde het maar 1x te herhalen.

Ondertussen zijn we nog steeds lekker aan het zeilen en is er al aardig wat mijl afgelegd. Nog maar een paar uur te gaan!