De tweede dag van de Rees begon al vroeg, om middernacht voeren we ten hoogte van IJmuiden, op koers naar Terschelling. Met een vierde plaats bij de tussentijdse finish ging het op de Catherina zeker voor de wind.
Het ’s nachts door een ankerveld varen durfde onze stuurvrouw Kristel niet aan. Door het uitwijken moesten we ook om een windmolenpark heen varen. De wind stond toen wat minder gunstig, en onze snelheid daalde gestaag. Onze afleidingsmanoeuvre zorgde er wel voor dat we een getuige waren van een ‘drugsdeal’ tussen een groot jacht en een vissersboot. Lisanne was hier vooral erg van onder de indruk.

Na het windmolenpark begon het harder te waaien en gingen we flink schuin. De zeeziekte begon op te spelen en menig bemanningslid rolde bijna uit zijn bed.
Door de goede zeilkunsten van ons team en de bemanning, begonnen we aan de inhaalslag. Toen de zon opkwam voeren we langs Texel. Rond 8.45 uur kwamen we over de finish. Een vermoeide maar voldane bemanning begon aan de tocht naar de haven. Onze eerste race achter de rug!

In de haven van Terschelling kregen we te horen dat we ’s avonds ons eerste feest hadden met als thema foute fitness!
’s Middags hebben we het schattige dorpje West Terschelling verkend en genoten we van een welverdiend biertje. De fusten werden verwisseld en voor het eerst hadden we La Chouffe op de tap!


’s Avonds hebben we elkaar beter leren kennen door spelletjes en persoonlijke vragen. De muziek op het feestje kon beter, maar dat kan de pret niet drukken. De beste dansmoves kwamen uit de kast en we hebben ook de andere teams beter leren kennen.
Na het feestje gingen we pannenkoeken eten bij onze buren van team Haagse, om daarna onze hutten weer in te duiken.

Na een wat korte nacht zaten we om 10 uur in vol ornaat aan het ontbijt. De sfeer was niet te drukken toen we te horen kregen dat we vanmiddag weer mochten gaan zeilen!

Vandaag geen race, maar een recreatieve tocht over de Wadden- en de Noordzee richting Den Helder. In tegenstelling tot ons team is de wind stil vandaag. We dreven meer af dan dat we vooruit gingen en weken daarom uit naar motorzeilen.

Rond middernacht komen we aan op onze ankerplaats vlak voor Den Helder. Voor ons de eerste keer ankeren op een ship van 50 meter…

Joejoe!