Het begon allemaal op zondag 1 april, en dat is geen grap. Deze dag bestond voor ons team uit het inladen van de boot, met zowel mensen als boodschappen (we gaan op reis en nemen mee… VEEL TE VEEL!).

Maandag 1 april begonnen we dan echt, met een showstart vanuit Rotterdam met al onze VIP’s aan boord. Tevens hoorden we deze ochtend dat we definitief de oversteek naar Engeland zouden maken, YES! Na een rondje Veerhaven werd de showstart aangekondigd met een kanonschot van het KNRM, waarop we onze reis naar Vlaardingen startten. Ondanks de natte en koude Paas-ochtend was het erg gezellig aan boord met koffie, thee, paaseitjes en tosti’s. In Vlaardingen werden onze gasten afgezet want wij gingen door naar de Noordzee waar de Rees echt zou beginnen. Ondertussen kregen wij nog instructies van de bemanning zodat we een beetje waren ingelicht over wat te doen op zee.

Uiteindelijk, na twee keer uitstellen, konden we om 19:30 dan echt starten. Wytze, onze kapitein had een slimme strategie bedacht voor een goede start, zodat wij als aller eerste over de startlijn zeilden van de tweede start ploeg. Niet lang na onze start waren we al boten aan het inhalen van de eerste start ploeg. Dit voorspelde een goede vaart voor de rest van de nacht. Een goede start is immers het halve werk. Lange tijd ging het heel goed en lagen we aan kop, we behaalden hoge snelheden van wel 8 tot 11 knopen! Dit had helaas ook gevolgen voor het team met zeeziekte als resultaat voor een aantal van ons. Gelukkig waren koekjes, pasta en eitjes onze redding en in shifts wisten we barre tijden te doorstaan.

De finish lag dicht bij een windmolenpark wat voor moeilijkheden zorgden met veranderde wind en stroming. Na veel heen en weer zigzaggen hebben we nog uren gedaan over het laatste stukje. Uiteindelijk eindigden we als derde waar we erg trots op zijn!

Hierna zijn we op een rustigere gang naar Ipswich gegaan waar we rond 15:30 lokale tijd aankwamen. Vlak voor aankomst, toen we weer bereik hadden, hoorden we dat het gala deze avond zal zijn. dit nieuws ging als een lopend vuurtje door het schip dus snel douchen en klaarmaken. Na het eten nog een fotoshoot gedaan, iedereen zag er stralend uit in gala outfit! We hebben er zin in! Jullie horen snel meer over onze avonturen.

One thought to “Blog 1 Oversteek naar Engeland”

  • Frank Verhagen

    SUPER GOED gedaan team UU. Een welgemeende UUUUUUUUUU voor jullie!!

Comments are closed.