Na een eerste wilde nacht op zee, was het dinsdag tijd voor een wilde nacht op het gala. Met z’n allen mooi gekleed in gala kostuum gingen we op weg naar de Revolution in Ipswich en hebben we de oversteek naar Engeland in stijl gevierd. Het was een mooie avond, waar we nog vele verhalen aan hebben overgehouden.

De volgende ochtend stonden we weer allen fris en fruitig klaar om in spanning af te wachten wat we die dag zouden doen. Natuurlijk kon een echt English Breakfast niet ontbreken en we trokken naar een echte Engelse pub, waar de echte Engelsen al hun eerste pint op hadden. De boodschappen werden gedaan en rond 14.00 lokale tijd stonden we klaar om de haven te verlaten.

Menig oplettende volger heeft via internet kunnen zien dat wij de enige boot van de vloot waren die vertrokken om dit tijdstip. Dat komt omdat de start pas ’s nachts zal gaan plaats vinden, wat betekent dat alle boten tegelijk de sluis door zouden moeten. Onze schipper had het idee om al eerder uit te varen en voor de kust voor anker te gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Terwijl het in Nederland onweerde en regende, voerden wij de haven uit met een heerlijk zonnetje. Team UU heeft lekker in de zon gelegen en de nachtelijke escapades van het gala uitvoerig nabesproken. Met de ondergaande zon hebben we met z’n allen gegeten op het dek.

Na het eten heeft de bemanning de speedboot laten zakken, waarop wij allemaal een rondje op topsnelheid hebben gemaakt om onze prachtige boot te bewonderen vanaf het water (zie het filmpje op facebook). De dag hebben we afgesloten met een lesje navigeren kun je leren. Na wat bordspelletjes was de rust wedergekeerd op de Twister en iedereen is vredig gaan slapen. Behalve natuurlijk de teamleden die ankershifts draaien om ervoor te zorgen dat er ’s nachts niks mis kan gaan.

Vannacht zullen we in alle vroegte vertrekken naar Nederland, dus hou onze facebook en instagram in de gaten voor de laatste updates!