De tijd vliegt voorbij, want zaterdag was alweer de allerlaatste zeildag. Na een korte nacht was het dus vroeg weer tijd om op te staan. Om kwart over elf begon de race voor ons en we hadden meteen een vliegende start doordat we als eerste over de startlijn gingen. Vanuit Scheveningen moesten we nog een stuk langs de kust zeilen naar Beverwijk. De afstand van deze race was redelijk kort, vandaar dat het een vereiste was om 2 keer een gijp manoeuvre uit te voren. We liepen uit op de rest van de boten die tegelijk met ons waren gestart en we begonnen zelf boten van de eerste start groep in te halen.

Het was super lekker weer, dus na het gijpen konden we lekker zonnen op het dek en in een keer door naar de finish. Helaas, toen we er bijna waren viel de wind weg waardoor we bijna niet vooruit kwamen. Dit duurde best een tijdje en zo werden we op het laatst nog ingehaald door twee andere boten zodat we als vijfde eindigde. Nadat we het eindpunt hadden gehaald hebben we nog een tijdje op zee genoten van het mooie weer. Met het motorbootje, wat achter de Twister hangt, zijn een aantal mensen nog rondom de Twister geraasd, met een aantal blije kopjes tot gevolg.

Met etenstijd lagen we in de haven van Beverwijk, waar die avond een groot feest was. Heel gezellig met zijn allen buiten op het dek gegeten met een biertje erbij om de Race goed af te sluiten. Hierna kon de avond echt beginnen! Het feest vond plaats in een houtloods met optredens van o.a. Wander. Het was een legendarische avond, waar nog menig verhaal over na te bespreken valt….