Op zondag 31 maart is onze Rees-week begonnen! Op een zonovergoten dag hebben we al onze boodschappen, tassen en bierfusten de boot ingeladen, waarna we gezellig met onze ouders een biertje konden drinken. We hebben een onwijs geslaagde veiling gehouden, waar we meer dan 400 euro hebben opgehaald!

Nadat we onze ouders naar huis hebben gestuurd (snif), hebben we heerlijke soep van Soupalicious gegeten, een potje ranking the stars gespeeld en een dansje gewaagd op de Swaensborgh. Zo verstandig als we zijn, zijn we op tijd gaan slapen om de volgende dag fris en fruitig onze VIPs te ontvangen.

Op maandag 1 april mochten onze VIPs meevaren over de Maas tijdens onze showstart. Na een legendarisch bezoek van de KNRM, waarbij we de mannen hebben voorzien van hun eigen la Chouffe pakjes, hebben we onze VIPs afgezet in Vlaardingen. De race kon beginnen: op naar Terschelling!

In de tweede startgroep, klonk om 18:15 het startschot. De Catherina is een ouwe, maar snelle dame die al snel andere boten heeft ingehaald. Rond 12 uur ’s nachts zou de wind kan veranderen, dus zijn we verder naar zee gegaan om de rest te slim af te zijn. Er kwam ook een ankergebied aan wat we graag wilden vermijden, maar omdat de wind uiteindelijk niet is gedraaid, zijn we onze positie helaas verloren. Helaas zijn we als 10e (maar zeker niet als laatste dus) geëindigd.

Om 8:11 zijn we de finishline overgegaan. In de haven van Terschelling konden we heerlijk wat slaap inhalen en van onze eerste Chouffe biertjes genieten! We hebben met de ROTC het dorp van Terschelling overgenomen. Wat een fantastisch gezicht al die Rees jassen bij elk cafeetje en elk straatje. Ook het feest was geweldig, met het thema foute fitness! Gelukkig lag iedereen ’s avonds wel weer veilig in z’n bed – want vandaag gaan we weer een nachtje varen. Morgen weer een update!